jueves, 29 de abril de 2010

Manifest per l'Educació en Comunicació

http://aulamedia.wordpress.com/manifest-per-l%e2%80%99educacio-en-comunicacio/

La primera part del manifest per l'Educació en Comunicació em sembla una exposició d'idees molt aclaridora i concisa. Realitza una molt bona descripció de la nostra societat. De fins a quin punt som una societat dominada i manipulada pels medis comunicatius, que no percebem la realitat tal com és, sino com ens la fan veure els qui dominen els medis de comunicació.

Tota aquesta primera part del text és una bona contextualització i justificació de la necessitat de formar la nostra societat en Educació en Comunicació (i en concret a l'alumnat), per tal que puguin ésser crítics amb la informació que els és donada i d'aquesta manera esclarir millor la própia realitat.

A la segona part s'indiquen les línies d'actuació per tal de formar la nostra societat en Educació en Comunicació en tots els sentits d'aquesta.

Els tres primers punts són els més realistes i més propers a l'escola, ja que concreten com ha de ser l'ensenyament específic d'Educació en Comunicació a l'etapa escolar, la necessitat de dotar a les escoles de tecnologia audiovisual i de la formació dels docents.

La resta d'articulat té més a veure amb la societat en general i els mitjans de comunicació i és una mica més difús i utòpic.

No hay comentarios: